បន្លែ​, ផ្លែឈើ និង​សណ្តែក​អាច​ជួយ​ដល់​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះ​ដូង​បាន​

♠ Posted by Unknown at 12:44 AM
​ភាគច្រើន​បន្លែ​, ផ្លែឈើ និង​សណ្តែក​គ្រប់​ប្រភេទ​ដែល​អ្នក​ទទួល​ទាន​នោះ​សុទ្ធតែ​មាន ជាតិ​សរសៃ​ដ៏​មាន ប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​។ ជាតិ​សរសៃ​មិន​ត្រឹមតែ​មាន​សារៈសំខាន់​ចំពោះ​ការជួយ​សម្រួល​ដល់ សកម្មភាព ក្រពះ​ពោះវៀន និង​ការរំលាយ​អាហារ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​វា​ក៏​ជួយ​លុបបំបាត់កូឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់​ដែល​ជាប់​នឹង ជញ្ជាំង​សរសៃឈាម​បេះដូង Coronary និង​បញ្ចេញ​វា​ចោល​ពី​ក្នុង​ខ្លួន​ដែរ ដូច្នេះ​អ្នកនឹង​ទទួល​បាន​បេះ ដូង​ដ៏​មាន​សុខភាព​ល្អ​។ អាហារ​ទាំងអស់​នេះ​ក៏​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ​អង់​ទី​អុក​ស៊ីដង់​, Flavonoids, Potassium, និង​វីតាមីន B ជាច្រើន​ដែល​មាន​សារៈ​ចំពោះ​សុខភាព និង​បន្ថយ​សម្ពាធ​ក្នុង​ប្រព័ន្ធ​បេះដូង​-​សរសៃឈាម​។ ផ្លែឈើ​, បន្លែ និង​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​នឹង​ជួយ​ពង្រឹង​ដល់​របត់​ឈាម​រត់​, បន្ធូរ​សរសៃឈាម​, បញ្ចុះ​សម្ពាធ​ឈាម និង​បន្ធូរ​សាច់ដុំ​ក្នុង​ប្រព័ន្ធ​សរសៃឈាម​បេះដូង​ដែល​កំពុង​តែ​រឹង​ជាប់​នៅ​ពេល​មាន​ជំងឺ​ក្រិន​រឹង​សរសៃឈាម​ឈាន​ដល់​កម្រិត​គ្រោះថ្នាក់ និង​អាច​ឈាន​ដល់​មាន​អាកា​រៈគាំង​បេះដូង​ទៀតផង​។ ដូច្នេះ​ចូរ​ស្វែងរក​ផ្លែឈើ​ដែល​មាន​ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូម​ខ្ពស់ ជាពិសេស​ផ្លែ​ចេក​តែម្តង​ព្រោះ ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូម របស់​វា ដើរតួនាទី​ជា​សារធាតុ​ពង្រីក​សរសៃឈាម​, បន្ធូរ​សរសៃឈាម​ក្នុង​រាងកាយ​យ៉ាង​ខ្លាំងក្លា​, បង្ការ​ការ​កកឈាម និង​ជួយ​ដល់​លំហូរ​ឈាម​បាន​យ៉ាង​ល្អ​៕
ត្រួតពិនិត្យដោយwww.health.com.kh ថ្ងៃទី24  ឧសភា ឆ្នាំ 2014

0 comments:

Post a Comment